Project omschrijving

Kickboksen Jeugd

De kinderen kunnen al op jonge leeftijd in een veilige omgeving kennis maken met kickboksen. Doordat de lessen worden gestart met spelletjes, leren de kinderen spelenderwijs de basistechnieken en wordt er gewerkt aan een goede conditie. Ook wordt hen tijdens de lessen geleerd op een respectvolle manier met elkaar om te gaan.

Tijdens de training staat veiligheid voorop. Er wordt daarom ook niet hard gespard, maar wordt er door middel van het oefenen van de technieken gewerkt aan het zelfvertrouwen van de kinderen.

Het is dan ook prachtig om kinderen te zien groeien naar echte sporters die vol zelfvertrouwen rondlopen en rust uitstralen.

Wat kun je verwachten van de les?
 Warming-up (min. 10 minuten)

 Techniek training met partner (rond de 30 minuten)

 Sparren (gemiddeld 10 minuten)

 Buikspieren/Opdrukken (gemiddeld 5 minuten)

 Diverse spelvormen gericht op het kickboksen

 

Tijdens de trainingen leren wij de Kinderen:

 Thaiboxing technieken

 Zelfvertrouwen

 Discipline

 Zelfbeheersing

 Geloven in eigen kunnen

 Normen en waarden, etc

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij je zowel de handen als de benen mag gebruiken. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem zodat verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar konden meten.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten zijn in deze sport niet toegestaan.

Er wordt getraind met bescherming zoals handschoenen, scheenbeschermers en een bitje. Kickboksen is een uitstekende workout waardoor je conditie echt verbetert en je op een goede manier je energie kwijt kunt raken. Er wordt met respect en discipline met elkaar omgegaan.